Karayılan Dizisi 4. Bölüm Özeti


Bölüm 4 / Yeni Bölüm 10 Aralık Pazartesi 22:10'da

BÖLÜM ÖZETİ:

Yüzbaşı Laroş, Fransız konvoyuyla Urfa önlerine kadar gelmiştir. Ancak hiç beklemediği kadar büyük bir direnişçi grubunu, karşısında bulur. Bu karşılaşmanın sonucu, Laroş için bir başarısızlıktır. 'Karayılan' ismi Laroş'un zihnine kazınır.

Elvan annesinin baskısından kurtulup evden dışarı çıkabilmek için Fransızların Antepli kızlar için kurduğu kursta öğretmenlik yapmayı kabul etmiştir. Neyse ki Elvan hiç ummadığı birinin yardımıyla; ders saatlerinde kurstan çıkıp direnişçilerin arasına gidip gelmeye başlar. Bu durum onun Karayılan’la da sık sık karşılaşmasını sağlar.

Fransız işgaline karşı düzenlenecek olan miting için yapılan çalışmalara. Elvan’ın da önemli bir katkısı olur. Mitinge halkın, özellikle de kadınların desteği büyüktür. Karayılan ve adamları mitingin olaysız geçmesi için uğraşırken; Yüzbaşı Laroş da yine acımasız planlarıyla iş başındadır.

Karayılan ve ekibinin, Ermeni ve Müslüman cemaatlerinin bir araya gelip barış için görüşecekleri toplantıdan büyük beklentileri vardır. Ancak toplantıya son anda giren bir Amerikalı, durumu zora sokar. Hiçbir şeyden haberi olmayan Elvan'ın, morali bozuk Karayılan'la karşılaşması tam bir talihsizliktir.

Laroş Karayılan'ın gerçek kimliğini öğrenmek için, direnişçi gençlerden birine işkence yapar. Acaba bu yolla Karayılan'a ulaşmayı başarabilecek midir?

0 yorum: