Köprü Dizisi 41. Bölüm Özeti


24 ARALIK PAZARTESİ 22:00 – YENİ BÖLÜM

Vali Faruk Yazıcı’nın uygulamaya koyduğu radikal/pratik çözümler meyvesini vermeye başlar; Keçeler Köyü’nde bir yağ ve süt imalathanesiyle, okul yapımı için kollar sıvanır. Ancak köprünün imal edildiği demir fabrikasında işler, aynı kolaylıkla yürümez. Patronu Turan Bey’in örgüt tarafından infaz edilmesinden sonra zor günler geçiren fabrika, bu arada bankaya olan kredi borcunun son birkaç taksitini ödeyememiştir. Aynı dönem içinde fabrika çalışanları korkup işlerini bırakmış, valinin ‘işe dön’ çağrıları da onları yüreklendirmeye yetmemiştir. Bu şartlar altında fabrikadan umudunu kesen alacaklı banka, tesise el koymak için hukuki süreci başlatır¸fabrikayı ele geçirmek için aşırı istekli oluşu dikkati çeker ki, sebebi çabucak anlaşılır. Demir fabrikasının, Vali’nin ve şehrin karşında şimdi bir Fransız bankası vardır; üstelik söz konusu bankanın büyük hissedarlarından biri, Fransa parlamentosunda oylanan Ermeni yasa tasarısının en büyük destekçisidir. Fabrikanın elden gitmesiyle köprü projesinin en ağır darbeyi yiyeceğini anlayan Vali Yazıcı, bu Fransız bankasına karşı adeta savaş açar, yetkilerinin aşan tedbirleri(!) gözünü kırpmadan devreye sokar, bunların da yetmeyeceğini anladığı anda işçilerin fabrikayı işgal etmelerine yeşil ışık yakar!
Her şeye rağmen iyi şeyler de olur şehirde; Leyla ve Tekin, bütün bu karmaşa içinde, dostlar arasında kutlaması yapılan sade bir törenle evlenirler. Davetin onur konuklarından biri de, Tekin’in zor günlerdeki kadim dostu Deli Tuncay ve köpeğidir! Leyla’nın nikah defterine imza attığı saatlerde, Vali Muavini Veysel’in içindeki gizli volkan harekete geçer; bir yerlerde baş başa sakin bir yemek diye yola çıkan Veysel ve Esin için gece, cehenneme döner ve aynı gecenin sonunda Esin, Veysel’e onunla evlenmekten vazgeçtiğini söyler!
Öte yandan Ali Maruf’un ilaç(!) laboratuvarında çalışan aç gözlü bir adam, çaldığı uyuşturucuyu kendi hesabına piyasaya sürer. Satış noktalarından bazıları da, okul önleridir. Aynı uyuşturucudan kullanan bir genç, aşırı dozdan ölü bulunur. Ölen genç, Vali’nin oğlu Kerem’in en yakın arkadaşlarından biridir!

0 yorum: