Mahşer Dizisi 1. Bölüm Özeti


Bölüm 1 / Yeni Dizi 11 Aralık Salı 20:00'de

13 BÖLÜMDE BİR TEK GÜNÜ ANLATAN TÜRKİYE’NİN GERÇEK ZAMANLI DİZİSİ! ATV’DE.

Türkiye’nin adeta nefesini tutarak merakla beklediği ‘MAHŞER GÜNÜ’ yaklaşıyor. Türk Tv’lerinde ilk defa sevenleriyle buluşacak “gerçek zamanlı’ dizi 11 Aralık günü ATV’de. Yapımcılığını Doludizgin Prodüksiyonun gerçekleştirdiği Mahşer’i reklam dünyasının yakından tanıdığı genç yönetmen Koray Demir çekiyor. Dizinin proje danışmanlığını İbrahim Altuncu, Senaryosunu Memed Onur Özkök ve Aydın Şanlı, özgün müziklerini Serkan Sönmezocak, görüntü yönetmenliğini ise Kamil Çetin yapmaktadır. Mahşer 13 bölüm boyunca bir tek günü anlatıyor. Her bölümde kahramanların yaşadıkları olaylar, gerçek zaman akışına göre serimleniyor. Her saniyesi heyecan dolu bir politik-aksiyon olan Mahşer’in çekimlerine yurtdışında Çin’den başlandı. Sinema tekniği ile çekilen Mahşer’de sürekli olarak iki ayrı HD F790 kamera kullanıldı. Özel efekt uzmanları tarafından görsel şölen olarak hazırlanan sahneleri ile seyirciyi ekrana kilitleyecek olan dizinin oyuncuları da yüksek performans gösterecekleri Mahşer’e titizlikle hazırlandılar. Mahşer konu itibarıyla da yenilikler içeriyor. Dizi, insani trajedinin ve politik durumların aksiyon ile ustalıkla birleştirilerek serimleneceği bir drama olacak. Mahşer, iddiaları ile Türkiye’nin var olma kavgasına ışık tutacak ve perde arkasındaki büyük oyunu cesurca sergileyecek. İyi ile kötünün kadim savaşında, tarafları hiçbir zaman net olarak seçilemeyen bu savaşın her hücresinde, bir taraftan politik komplolar tezgahlanırken, bir taraftan da insani sorunlarla boğuşan karakterlerimiz hayatta kalmaya; ailelerini, sevdiklerini ve ideallerini korumaya çalışacaktır. Hikâye, kişisel trajedilerin büyük bir komplonun kavşağında buluşmasını anlatmaktadır. İdeallerle gerçek hayatın, ölümle yaşamın, aşkla nefretin bitmeyen bu mücadelesinde, Ortadoğu’daki “Büyük Satranç” 13 bölümde bir tek gün boyunca sürecektir.

Kısaca Mahşer’in hikayesi Türkiye saatiyle, 07:00… Bütün ülke yeni bir güne uyanmakta. Aynı anda, dünyanın başka köşelerinde esrarengiz cinayetler işlenir… Ve cinayetlerle birlikte, durdurulması neredeyse imkansız bir Mahşer Günü’ne uyanır İstanbul… Ülkenin kaderini değiştirecek, Yeni Ortadoğu stratejilerinin mihenk taşı olacak bir ihale ve bir anlaşmanın imzalanacağı tek bir günde geçer hikaye. Devlet Bakanı Rıfat Sami Coşkun, ihaleye nezaret etmek ve gece gerçekleştirilecek Nabucco Anlaşması’nı imzalamak üzere görevli olarak İstanbul’a gelmiştir. Aynı zamanda, hamile kızı Süreyya’yı da ziyaret eden Rıfat Sami’nin bilmediği bir şey vardır: Türkiye’nin dünya siyasetinde etkin bir aktör olmasını istemeyen güçler İstanbul’un Mahşer Günü’nün mimarları olacaktır!

İşte O gün ‘Mahşer Gününde’ Cevapları aranacak sorular…

Bakan Rıfat Sami ve Başhekim Mehmet Sarbay’ın hayatı bir kez daha Mahşer Günü’nde kesişecek midir? Ailesini bir arada tutmaya, yeniden kazanmaya çalışan Başhekim Mehmet Sarbay, büyük bir komplonun baş aktörlerinden birimi olacaktır?Erken bir doğum, zamansız bir ölüme yazgılı bir genç kız ve onların kurtuluş hikayelerinde her biri bir satranç taşı olacak karakterler, bu büyük komplonun bir parçasımı olacaktır?Mehmet Sarbay, eski mesai arkadaşları İskender ve Mina, kendisinin bile bilmediği bir lanetle mühürlenmiş genç istihbaratçı Bahadır, bakanın koruma şefi Haldun Köprülü, bakanın dünürü Bedri Hanoğlu ve basiretsiz oğlu Okan, şeytana bile ilham veren Ali Kılıç, darmadağın olmuş bir hayatı yeniden kurmaya çalışan Zuhal ve onu elde etmeye çalışan patronu Gökhan bu maceranın acaba neresindedir? Ve daha cevabını bulacak bir dizi soru… İyi ile kötünün kadim savaşında, tarafları hiçbir zaman net olarak seçilemeyen bu savaşın her hücresinde, bir taraftan politik komplolar tezgahlanırken, bir taraftan da insani sorunlarla boğuşan karakterlerimiz hayatta kalmaya; ailelerini, sevdiklerini ve ideallerini korumaya çalışacaktır. Hikâye, kişisel trajedilerin büyük bir komplonun kavşağında buluşmasını anlatmaktadır. İdeallerle gerçek hayatın, ölümle yaşamın, aşkla nefretin bitmeyen bu mücadelesinde, Ortadoğu’daki “Büyük Satranç” 13 bölümde bir tek gün boyunca sürecektir.


Oyuncular:
Mahir Günşıray, İpek Tuzcuoğlu, Levent Ülgen, Ahmet Uz, Metin Coşkun, İstemi Betil, Hakkı Ergök, Şahnaz Çakıralp, Emre Karayel, Ali Başar, Dean Baykan, Kevork Türker, Beyti Engin, Meltem Savcı, Oba Kalkancı, Duygu Eren, Burak Tamdoğan, Faruk Karaçay, Osman Akça, Era Banguoğlu

0 yorum: